woensdag 26 september 2012

Bijzondere dieren en planten op Borneo

De afgelopen 2 weken gingen onderzoekers op expeditie naar Borneo. Op de Kinabalu-berg op Borneo leven duizenden dieren en planten die nergens anders ter wereld voorkomen. De onderzoekers willen weten waarom juist die dieren en planten daar voorkomen. Ze hebben veel vragen:
  • kwamen al die bijzonder planten en dieren vroeger overal voor?
  • is er op de top van die berg iets bijzonders aan de hand met het klimaat waardoor er steeds nieuwe soorten komen?

De onderzoekers komen uit Leiden en werken samen met onderzoekers uit Maleisiƫ.
De Kinabalu-berg ligt in een beschermd natuurgebied. Het is belangrijk dat we het regenwoud blijven beschermen, want er zijn veel bijzondere dieren en planten daar. Dat mag niet vernietigd worden.

Als ze alles onderzocht hebben, maken ze ook een boek over wat ze ontdekt hebben. De onderzoekers schrijven ook een blog over de expeditie: Blog Naturalis Borneo Expeditie.


3 opmerkingen:

  1. Interessant verhaal Sem. Ik zag dat de blog over de expeditie van Naturalis is. Ben je wel eens in Naturalis geweest? Ik denk dat jij het er erg leuk vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

    BeantwoordenVerwijderen