zondag 17 februari 2013

De natuurbeschermers



Er zijn gelukkig mensen die opkomen voor het regenwoud zoals: WNF (Wereld Natuur Fonds), WNF komt op voor veel bedreigde planten, bomen en dieren. Dat doen ze door te vertellen wat er erg is aan houtkap en wat je er voor kunt doen. Ze bedenken oplossingen en ze proberen te praten met de regering van landen waar regenwoud is. Dat kost geld, dus ze voeren actie om geld te krijgen. Er is ook een club voor kinderen de WNF Ranger club daar ben ik zelf lid van. Er is een tijdschrift, een lifeguard, een site en een bamboeclub (voor kleine kinderen).
Je hebt ook nog Greenpeace, dat is net zo iets als WNF. Er zijn ook clubs die opkomen voor mensen die in het regenwoud leven. Bijvoorbeeld Oxfam Novib.
Oasebos koopt stukken regenwoud zodat dat niet gekapt of platgebrand kan worden. De website oerwoud.org geeft informatie door waarom het slecht is om het regenwoud te kappen. Het is een website van twee journalisten.
Bij de stichting Bos kun je een stukje regenwoud kopen dan mag dat niet gekapt worden. Dat gaat zo, jij koop voor drie euro één vierkante meter bos. Als ze voldoende geld hebben, kopen ze hele stukken bos om te beheren en ook om orang oetans een veilige plek te geven
De bescherming van het regenwoud is dus niet alleen om de houtkap te stoppen. Maar ook om het maken van palmolie zo te veranderen dat het bos er niet slechter van wordt. En om de dieren te beschermen.
Kies jouw manier op de aarde door te tegeven  

Ik ben ook een natuurbeschermer. Want wij gebruiken alleen het goede hout en gerecycled papier en we gebruiken papier heel zuinig, dus oude enveloppen gebruiken we als boodschappenlijstjes.

1 opmerking:

  1. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

    BeantwoordenVerwijderen